Blog

Festivalul Castanului la Tismana 2013

7 octombrie 2013  |   Aparitii media  

Un proiect european  în valoare de două milioane de euro a îmbrăcat astăzi orașul Tismana în strai de sărbătoare. Festivalul castanului, așa cum a fost denumit, a fost inițiat de reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Gorj. Proiectul este menit să salveze plantațiile de castan din preajma orașului Tismana, pentru a duce tradiția mai departe. Odată cu implementarea proiectului, se dorește și atragerea turiștilor în zonă.

Sărbătoare mare astăzi în centrul orașului Tismana. Autoritățile județului Gorj au dat curs invitației de a participa la primul festival organizat în patria castanului. Proiectul este inițiat de reprezentanții Agenției de Mediu Gorj, și este menit să salveze plantațiile de castani afectate de cancer. Reprezentanții APM Gorj spun că deja au început tratamentul la plantațiile afectate, iar alte pe câteva hectare de teren vor fi plantați numeroși puieți.

Proiectul este salutat și de către reprezentanții Consiliului Județean Gorj, care consideră că prin intermediul unui astfel de festival, turiștii vor fi atrași în zonă. Localnicii se bucură că vor avea posibilitatea să-și salveze castanii.

Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu consideră că un asemenea proiect este extrem de important pentru localitate, știut fiind faptul că simbolul orașului este castanul.

Localnicii au fost serviți cu castane fierte și tocan de oaie, pregătite prentru acest eveniment de către organizatori.

Detalii pe http://www.tvsud.ro/festivalul-castanului-la-tismana.html