Blog

Activitatea C1 – Refacere habitat jneapan 4070*- Tufarisuri de Pinus mugo cu Rhododendron Myrtifolium

1 august 2015  |   Noutati  

Zi caniculara cu temperaturi de peste 37 – 38 grade C, ne-am deplasat in Masivul Oslea la altitudini mai mari de 1700 m, unde pe amplasamentul de refacere habitat jneapan 4070*- Tufarisuri de Pinus mugo cu Rhododendron Myrtifolium, echipa de muncitori a O.S. Brincusi lucra la pregatirea vetrelor in vederea plantarii puietilor de jeapan in luna septembrie 2015.
Drumul de acces catre culmea Oslea se face prin ocolire in judetul Hunedoara, prin O.S. Uricani, terenul ne permite accesul cu masina doar o portiune relativ mica de cca. 1 km pe malul Jiului de vest, de unde cu rucsacul in spate si sprijin in miini urcam mai bine de 4 ore versanti abrupti, vegetatie forestiera abundenta, canicula chinuitoare si ajungem cu bine la echipa de muncitori care pregatesc vetrele pentru puietii de jneapan.

Aici , caldura este mai domoala, vegetatia in care se lucreaza este greu de indepartat , eforturile umane sunt foarte mari, insa, rezultatele sunt ff bune.

Pina in prezent au fost pregatite cca. 5.000 vetre, iar la finele lunii august cele 30.000 de vetre vor fii finalizate .
Echipa de muncitori este organizata intr-o tabara de vara cu corturi si echipamentele necesare.

Coborirea de asemenea anevoioasa a fost facuta pe traseul ce urmeaza a fii amenajat in vederea transportului auto a puietilor de jneapan la amplasament si a materialului nutritiv ca supliment in vetre.