Blog

Activitatea D2 – deplasare in Muntele Oslea Iulie 2014

11 august 2014  |   Noutati  

Echipa UIP a APM Gorj Beneficiar coordonator in proiectul “ Managementul conservative al habitatelor 4070* si 9260 in ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest, judetul Gorj”, impreuna cu reprezentantii O.S. Brincusi , subcontractanti ai activitatii C1-  Refacerea habitatului 4070*tufarisuri cu Pinus mugo si Rhododendron myrtifolium, ne-am deplasat in zona muntelui Oslea, la amplasamentul de refacere al habitatului de Pinus Mugo.

Deplasarea a avut ca obiectiv principal, cunoasterea in teren a amplasamentului de Pinus Mugo de catre subcontractant, determinarea tehnica fiind realizata cu ajutorul GPS si monitorizarea habitatului 4070*- activitateD2.

De asemenea, s-a parcurs un traseu de picior prin deplasarea din localitatea Uricani, cu auto pina la piraul Boului, dupa care s-a urcat pe acest curs de apa temporar,  piraul al Boului pina la “Coada Muntelui Oslea”.

Deplasarea pina la zona de refacere habitat s-a realizat pe curbe de nivel, paralel cu poteca de creasta la o altitudine variabila 1640 m .

Zona de refacere habitat, prezinta tufe cu Iuniperus – habitat 5130, care nu poate fi scos din perimetru prin taiere, ci trebuie conservat, conform masurilor de conservare prevazute in studiul activitatii A1.

De aici, intoarcerea spre Uricani, s-a realizat pe un fost drum de exploatare forestiera, posibil traseu de transport echipamente, material puieti, muncitori, etc.in vederea implementarii activitatii C1, prin organizarea de santier, imprejmuirea amplasamentului refacere habitat jneapan etc.

De precizat faptul ca, zona de refacere are un grad ridicat de dificultate in ceea ce priveste atat   deplasarea in zona, cat si terenul unde se vor realiza lucrarile de plantare.

S-a stabilit de comun accord cu subcontractantii, ca vom fii instiintati privind traseul ales de acestia, urmand sa ne deplasam conform descrierii din proiect pentru verificarea lucrarilor ce se vor desfasura pe amplasament.