Blog

C1 – Refacere habitat 4070* – Tufarisuri cu Pinus mugo &Rhododendron Myrtifolim

30 mai 2016  |   Noutati  

Luna Mai 2016 , zapada tarzie din Masivul Oslea s-a lasat mai greu dusa, ea furisindu-se prin ogase, la umbra masivului.

Echipa UIP a APM Gorj, beneficiar coordonator : manager proiect si expert biodiversitate impreuna cu subcontractantul OS Brancusi cu echipa sa, am cutezat prin grade putine cca. 4-5 grade, cu vreme instabila: nori, ceata si raza de soare razlete care doar ne amageau si ne-au dat speranta unui urcus sigur dar foarte greoi , spre zona in care in toamna anului 2015, cu greutatile inerente, am urcat si plantat puietii de jneapan, in numar de 30.000 bucati.

Ajunsi la locul de plantat dupa un urcus ce a durat cca. 3 ore, de la locul de parcare auto, am constatat cu mare bucurie, ca % de prindere al puietilor este 80-90%, cel putin acum la iesirea din iarna.

Urmeaza lucrarile silvice de intretinere pe perioada de vara pentru puietii de jneapan cat si finalizarea lucrarii de imprejmuire a zonei de refacere habitat cu spalieri si sarma ghimpata pentru o protectie sigura a zonei.

 

 


Comentariile sunt inchise.