Blog

Gala Ariilor Naturale Protejate 2015 BRASOV

ProPark Fundația pentru Arii Protejate, împreună cu Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și Agenția Metropolitană de Dezvoltare Durabilă Brașov, a organizat prima ediţie a Galei Ariilor Protejate care s-a  desfăşurat în perioada 16-18 decembrie la Braşov.

Evenimentul a avut  temă principala „ Natura 2000 și dezvoltarea durabilă” a României şi a propus reunirea  administratorilor  și custozilor de arii naturale protejate, dar și reprezentanți ai sectorului de afaceri, persoane politice, gestionari de resurse naturale și reprezentanți media.

Deoarece  exemplele pozitive și reușitele  din domeniul ariilor naturale protejate, trebuie recunoscute, în cadrul evenimentului au fost acordate  premii pentru custozii și administratorii care au dovedit că, dincolo de barierele administrative și financiare, pot obține rezultate de succes în administrarea unei arii naturale protejate prin adoptarea unor soluţii inovative.

S-a procedat la depunerea candidaturilor pentru Premiile Ariilor Naturale Protejate care s-au acordat in cadrul Galei Ariilor Naturale Protejate , pentru patru domenii:

  1. Ariile Protejate în sprijinul comunităţilor – secţiune dedicată proiectelor de succes cu una sau mai multe comunități;
  2. Împreună pentru natură- secţiune dedicată parteneriatelor cu o alte arii protejate, cu activități cu rezultate concrete pentru arii protejate sau pentru factorii interesați;
  3. Natura are prioritate – secţiune dedicată echipelor care au stopat activități cu impact potențial asupra ariei protejate;
  4. Natura pentru toţi- secţiune dedicată filmelor de prezentare despre aria protejată, cu scopul de a informare, conștientizare, educare;

APM Gorj, in calitate de Beneficiar coordonator al proiectului Life+11NAT/RO/825 „Managementul conservativ al habitatelor 4070* si  9260 in ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest, judetul Gorj” a depus candidatura in cadrul domeniului 2: Împreună pentru natură- secţiune dedicată  parteneriatelor cu o alte arii protejate, cu  activități cu rezultate concrete pentru arii protejate sau pentru factorii interesați”

Mai mult, in cadrul sectiunii dialogului in plen , s-au distribuit materiale informative produs in cadrul proiectului: brosuri, calendare, leporello, handbook-uri,  rezultand o informare/constientizare larga la nivel national.

Recunoasterea rezultatelor proiectului si participarii la eveniment fiind acordarea unei DIPLOME  „JOS PALARIA”


Comentariile sunt inchise.