Blog

Informatii activitatea C3 – plantare castan

Raport plantare castani in comuna Manesti si oras Mizil judetul Prahova 15 – 16 noiembrie 2018

In perioada 15-16 noiembrie 2018, urmare invitatiei Ministerului Mediului  prin reprezentant d-na primvice prim -ministru Gratiela Leocadia  GAVRILESCU, a invitatiei Primariei Manesti , judetul Prahova si a Primariei Mizil judetul Prahova, Managerul de proiect LIFE+ 11NAT/RO/825  ing.jr. Elisabeta JUVELOIU  impreuna cu expert biodiversitate biolog Consuela AVRAM, am participat la o actiuni de informare/constientizare prin plantarea a cate 100 bucati puieti de castan in localitatile mentionate.

          Actiunea a fost coordonata de insusi d-na ministru Gratiela Leocadia  GAVRILESCU care a plantat puieti de castan alaturi de tanara generatie prezenta impreuna cu localnici.  Prezenti au fost si primarii, viceprimarii si consilierii locali, cadre didactice. Au fost momente in care s-a vorbit despre reusita proiectului LIFE 11NAT/RO/825 de catre d-na ministru Gratiela Leocadia  GAVRILESCU si Managerul de proiect ing.jr. Elisabeta JUVELOIU, asistenta tehnica si indrumarile de specialitate privind plantarea fiind coordonate de catre expert biodiversitate Consula AVRAM din partea beneficiarului coordonator APM Gorj impreuna cu Costel MANTALE din partea beneficiarului asociat INCDS Brasov. Puietii au fost asigurati dintr-un lot demonstrativ pregatit de beneficiarul asociat INCDS Brasov.

          Actiunea la nivel national a fost dedicata si  „Centenarului Marii Uniri”, cei „100 puieti de castan” simbolizand cei „100 de ani aniversari” .

          Inca un bun prilej de a face cunoscut acest proiect major in  alte zona ale Romaniei, creand astfel premizele unor actiuni viitoare de extindere a arealului acestui tip de habitat in zone cu conditii similare cu cele de pe meleagurile gorjene.

          Cunoasterea rezultatelor proiectului LIFE 11NAT/RO/825 ne da satisfactia unei munci implinite, ca acest proiect este un exemplu de bune practici, este o provocare pentru iubitorii biodiversitatii, a respectului pentru „ NATURA” a suportului vietii pe pamant. 

 

MANAGER PROIECT – LIFE 11NAT/RO/825

ing. jr. Elisabeta JUVELOIU