Blog

Networking – Franta

15 noiembrie 2013  |   Evenimente proiect Life / Networking,Noutati  

In cadrul activitatilor de networking, echipa UIP a proiectului LIFE 11 NAT/RO/825 din cadrul  A.P.M. Gorj, ca si Beneficiar coordonator a efectuat o deplasare in Parcul National Mercantour din Franta in perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2013.

Prima intilnire a membrilor echipei UIP a proiectului LIFE 11 NAT/RO.825 cu administratie Parcului National  Mercantour a avut loc la sediul parcului, rue d”Italie in orasul Nice , Franta.

Au avut loc prezentari atat ale proiectului nostru , cat si ale gazdelor. Au urmat o serie de intrebari reciproce de cunoastere, mod de implementare a legislatiilor proprii  coroborate cu cerintele Comisiei Europene. S-au facut schimburi de materiale informative . Am cunoscut experiente noi, am impartasit din rezultatele noastre.

In zilele urmatoare am efectuat deplasari in sectoarele parcului, respectiv la Gorges de Daluis, Gorges du Cians, Gorges du Tinne etc. Am intilnit habitate comune, specii de flora si fauna , dar si mod de implementare distinct in regiunea Alpii Maritimi.

Experienta a fost una extraordinara, aceea de a descoperii noi modalitati de abordare a problematicii biodiversitatii, in conceptul sau general de <dezvoltare durabila>.