Blog

Oslea – 29 septembrie 2016

10 octombrie 2016  |   Noutati  

In dimineata zilei de 29.09.2016, echipa tehnica a proiectului Life+11NAT/RO/825, manager proiect si expert biodiversitate, insotiti de seful de Ocol Silvic „Constantin Brancusi”,  subcontractantul activitatii C1-Refacere habitat 4070*- Tufarisuri de Pinus mugo cu Rhododendron myrtifolium, precum si expert monitor habitate am pornit pe o ruta directa  : Tg-Jiu- Pestisani – Valea Bistritei – Masivul Oslea , catre zona Masivului Oslea in vederea verificarii pietelor de proba, stabilirea % de prindere puieti de jneapan, verificarea imprejmuirii plantatiei, precum si masuratori GPS in vederea realizarii hartilor aferente habitatului 4070* reconstruit.

Vremea frumoasa, insa, foarte rece, drumul parcurs o parte cu masina de teren, restul pe picioare, am urcat cca. 1,5 ore.

Echipa de muncitori era prezenta , pregateau vetrele pentru completare goluri , precum si plantatul puietilor de jneapan transferati direct din solar in zona de refacere, echipa tehnica impreuna cu subcontractantul am hotarit realizarea unui lot experimental dispunind de un numar de puieti de rezerva.

Rezultatele urmeaza a fii monitorizate si prezentate in cadrul oficial.

Am stabilit modul de realizare al actiunii de completare goluri , traseul materialelor si urmarirea ulterioara.