Blog

Plantare puieti jneapan. Receptie 3.12.2015

10 decembrie 2015  |   Noutati  

La finele lunii noiembrie 2015, comisia de receptie a APM Gorj, s-a deplasat in Masivul Oslea in vederea verificarii situatiei de lucrari prezentate de subcontractantul activitatii C1- Refacere habitat 4070* Pinus mugo&Rhododendron myrtifolium , O.S. Brancusi, in urma finalizarii lucrarii de plantat puieti de jneapan.

Deplasarea in teren s-a facut cu mare dificultate deoarece transportul auto a fost posibil numai pe drumuri forestiere pina la panta de urcare, drum parcurs greoi la picior , cu temperature medii de 3-4 grade, insa cu mult soare si vizibilitate extraordinara.

Ajunsa echipa la o altitudine de 1760 m – 1850 m, am constatat ca puietii de jneapan in numar de cca. 30.000 bucati, erau pusi in vetrele special pregatite inca din luna august – septembrie.

Fiecare puiet a fost scos din pungile de folie cu material nutritiv, s-a adaugat in gropile executate in vetre cu dimensiunea de 30x30x30 cm si un adaus de compost de cca. 1kg pentru fiecare puiet de jneapan.

Prezenta fiecarui puiet de jneapan a fost marcata prin picheti confectionati din lemn, numerotati, urcati in manunchiuri de 50 bucati prin purtare manuala, terenul nu permite lucrari mecanizate.

Abea in primavera lui 2016 ne vom deplasa din nou in Masivul Oslea in vederea monitorizarii lucrarilor silvice de plantat jneapan, moment in care vom evalua si % de prindere a puietilor plantati in toamna anului 2015 in vederea pregatirii lucrarilor viitoare de completari.