Blog

Plantatia Oslea 2016

12 august 2016  |   Noutati  

Azi 28 iulie 2016, echipa tehnica din cadrul proiectului Life 11+NAT/RO/825: Manager proiect, expert biodiversitate 1 si 2 si expert tehnic, impreuna cu expert monitor si sef O.S.Brancusi subcontractantul activitatii C1 – refacere habitat de 4070* Pinus mugo si Rhododendron myrtifolium, ne-am deplasat impreuna, in zona Masivului Oslea unde in toamna 2015 am plantat cei 30.000 puieti de jneapan, in vederea refacerii a 10 ha habitat 4070* Pinus mugo si Rhododendron myrtifolium, in vederea verificarii stadiului de vegetatie al puietilor de jneapan.

Zona de refacere habitat de jneapan se afla la o altitudine de cca. 1945 m, deplasarea s-a facut cu masina GJ 11 LIF, pe drumul forestier Bistrita – Vaja, pana aproape de golul alpin apoi traseul urmat pe curbe de nivel spre locul plantatiei prin zona Gura Lupului – Masivul Oslea a durat mai bine de 2,5 ore cu temperaturi caniculare la urcare apoi la coborare fiind canicula mai mare iar oboseala din verificarile plantatiei s-a resimtit foarte mult.

S-a verificat imprejmuirea plantatiei care asigura protectia necesara pentru animalele salbatice cat si pentru cele domestice, in zona fiind o stina de oi.
De asemenea am efectuat masuratori GPS a zonei imprejmuite in vederea realizarii cu exactitate a unei harti necesare Raportului de Progres 2, cu termen septembrie 2016.

S-a verificat de asemenea % de prindere a puietilor de jneapan, lucrare care abea in luna septembrie va oglindi realitatea %, conform normelor silvice, urmand lucrarea de completare goluri cu puietii de rezerva din Pepiniera Geamanu incepand cu sfirsitul lunii septembrie 2016 si probabil inceputul lunii octombrie 2016.

Starea de vegetatie a puietilor de jneapan la data prezentei verificari este buna in concordanta cu cerintele silvice.


Comentariile sunt inchise.