Blog

Raport Life Casa Armatei

18 februarie 2019  |   Noutati  

Urmare invitatiei d-nei Ministru al Mediului d-na Gabriela Leocadia Gavrilescu in calitate de Manager proiect LIFE 11NAT/RO/825 in ziua de 06.12. 2018 am participat la seminarul „Conservarea biodiversitatii in spatiul carpato-danubiano-pontic un secol de la Marea Unire”, eveniment derulat in cadrul Centrului Militar al Marii Uniri.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale in cadrul proiectului „ Centrul de excelenta pentru protectia mediului”.

Seminarul are ca scop prezentari ale proiectelor derulate la nivel national pe componenta biodiversitate, actiuni si rezultate impreuna cu actiuni aniversare dedicate Centenarului Marii Uniri care se constituie in „arc peste timp”, in ceea ce priveste responsabilitatile factorilor decidenti de a pretui mostenirile inaintasilor si a le transmite si urmasilor.

Evenimentul s-a desfasurat in Sala de Marmura a Centrului Militar National Bucuresti.

Deschiderea oficiala a fost facuta de catre d-na Ministru a Mediului Gabriela Leocadia Gavrilescu, apoi in sesiunea componentei biodiversitate au fost prezentate cele mai bune rezultate obtinute in proiecte/programe la nivel national.

APM Gorj prezent prin Manager proiect ing.jr. Elisabeta Juveloiu a prezentat unul din frumoasele rezultate ale proiectului LIFE 11NAT/RO/825 un film care reda in imagini sugestive, etapele actiunilor si rezultatele obtinute in reabilitatea a doua habitate prioritare, respectiv habitatul 4070*- Pinus mugo si habitatul 9260 – Castanea sativa .

A continuat evenimentul cu prezentarea  machetei „centrului de excelenta pentru protectia mediului” la temelia caruia se va depune o „capsula metalica” in care au fost introduse  mesaje pentru viitor de catre Ministerul Mediului, Ministerul Apararii Nationale, un papirus in care am semnat toti cei prezenti la eveniment , toate acestea in prezenta unui inalt Comisar European .

Inca o actiune de succes in care prezentarea rezultatelor obtinute in proiectul Life 11NAT/RO/825 a fost recunoscuta si cunoscuta la nivel national.

Manager proiect Life 11NAT/RO/825

Ing.Jr. Elisabeta JUVELOIU