Blog

Raport Vrancea 13 – 14 Decembrie

18 februarie 2019  |   Noutati  

In perioada 13 – 14 decembrie 2018, in calitate de Manager proiect Life 11NAT/RO/825 am participat impreuna cu echipa tehnica a proiectilui la „Intalnirea nationala pentru Programul LIFE in Romania”, actiune organizata de Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea (proiect LIFE 13 NAT/RO/000205 , in calitate de gazda si Ministerul Mediului – Punct Focal National de contact pentru Programul Life in Romania .

Obiectivele principale ale intilnirii au fost: schimbul de experienta si bune practici intre proiectele LIFE in curs de desfasurare si cele inchise deja , respectiv de a contura posibile actiunilor viitoare in vederea unei implicari semnificative a Romaniei in programul Life in general.

Participantii au prezentat proiectele Life in curs de implementare, respectiv : Ministerul Mediului, APM Vrancea,  APM Gorj a prezentat cele 2 proiecte aflate in implementare.

In calitate de manager proiect Life 11NAT/RO/825 am prezentat un rezultat semnificativ si anume un film de cca.18 minute ce a surprins starea habitatelor restaurate in cadrul prezentului proiect , respectiv habitatul 4070* – jneapan si 9260 – Castanea sativa, am prezentat eforturile depuse insa recompensa finala sunt rezultatele foarte bune obtinute.

Toate proiectele Life prezentate reprezinta o reala implicare, grija si mai ales dragoste imensa si respect pentru valorile naturale ale Romaniei, tara cu o mare diversitate de habitate , specii de flora si fauna salbatica.

S-a facut si o vizita in teren la „ Centrul de reproducere, ingrijire si supraveghere a cainilor de paza a septelului – WOLFLIFE, precum si o drumetie pe poteca tematica „ pe urmele carnivorelor mari”, in RezervatiaNaturala Cheile Tisitei – Vrancea.

De remarcat faptul ca aceste actiuni au un rol determinant in extinderea informarii atat in cadrul grupurilor tinta participante cat si al informarii corecte asupra valorilor capitalului natural national si mondial agresat prin activitati antropice , informarea cu privire la greutatile ulterioare tehnice, umane si financiare de a readuce anumite specii de flora, fauna, peisaje la stadiile initiale.

Manager proiect LIFE – 11NAT/RO/825

Ing.Jr. Elisabeta JUVELOIU