Blog

Tabara Tismana 2018

In zona Manastirii Tismana , functioneaza pe perioada de vacanta o tabara pentru copii. Zona este cuprinsa in arealul ariei naturale protejate SCI Nordul Gorjului de Vest. Ca si manager proiect LIFE 11NAT/RO/825, in colaborare cu conducerea taberei si a personalului ce insoteste fiecare serie de copii, am prezentat unei serii de 60 de copii din Franta si Belgia munca si rezultatele obtinute pe o perioada de 6 ani in reabilitarea habitatului 9269 – Castanea sativa si 4070* Pinus mugo. De asemenea au fost prezentate si activitatile auxiliare specifice . Am interactionat cu copii prezenti care vorbeau si limba romana .

Au fost distribuita si materiale informative obtinute in implementarea proiectului : Brosuri prezentare proiect, Handbookuri – povestea castanutei, insigne cu siglele programului Life, Natura 2000 si Centenarul Romaniei.

Diseminarea este o actiune foarte importanta in constientizarea tinerei generatii asupra importantei protectiei naturii ca si suport al vietii, in controlul atitudinii umane asupra resurselor naturale in protectia si conservarea speciilor de flora si fauna in contextul mentinerii unui echilibru al lantului trofic.

 

Manager Proiect LIFE 11NAT/RO/825

Ing. Jr. Elisabeta JUVELOIU