Blog

Tismana-Cioclovina castan 2017

Azi 19 iulie 2017, echipa tehnica din cadrul proiectului Life 11+NAT/RO/825:  Manager proiect, si expert tehnic, impreuna cu expert monitor si  subcontractantul activitatii C3 – refacere habitat de 9260 Castanea sativa, ne-am deplasat impreuna, in zona Tismana schit Cioclovina unde sunt  plantati puieti de castan incepind cu toamna lui 2015 .

Zona de refacere habitat castan este situata in OS Eparhial Gorj, refacerea fiind facuta pe cca. 7,5 ha , verificarea a durat  mai bine de ½ de zi  cu temperaturi caniculare, la urcare apoi la coborare fiind canicula mai mare  iar oboseala din verificarile plantatiei s-a resimtit foarte mult.

De asemenea am efectuat masuratori GPS a zonei  in vederea realizarii cu exactitate a unei harti necesare Raportului de Progres 3, cu termen septembrie 2017 in vederea si a amplasarii bookmark-surilor aflate in realizare, materiale ce vor contine informatii utile despre zona si refacere habitat, importanta habitat si mentinerea lui in arealul specific.

S-a verificat de asemenea % de prindere  a puietilor de castan, lucrare care abea in luna septembrie va oglindi realitatea %, conform normelor silvice, urmand lucrarea de completare goluri cu puietii de rezerva din Pepiniera Tismana  incepand cu  luna actombrie 2017 .

Starea de vegetatie a puietilor de castan la data prezentei verificari este buna in concordanta cu cerintele silvice, cu toate oscilatiile vremii seceta/canicula conform datelor meteo inregistrate.