Blog

Vizita studenti Timisoara

In perioada 6-8 noiembrie studentii anilor 3 si 4 din cadrul Facultatii de Horticultura si Silvicultura Timisoara au participat la o vizita de studii in zona Directiei Silvice Gorj, O.S. Tismana, avand unul din obiective de implementat Vizita in arealul de refacere al habitatului 9260 Castanea sativa.

La vizita de studii au fost prezenti reprezentantii silvici ai O.S. Tismana impreuna cu echipa tehnica a proiectului „ Managementul conservativ al habitatelor 4070* si 9260 in ROSCI Nordul Gorjului de Vest, judetul Gorj” Life 11 NAT/RO/825 , care in prezenta studentilor si cadrelor didactice l-i s-a prezentat de catre d-na ing.jr. Elisabeta JUVELOIU Manager proiect, obiectivele si rezultatele asteptate ale proiectului precum si evolutia principalelor activitati C2 si C3 in speta – reabilitarea habitatului 9260 – Castanea sativa prin tratamente biologice a 60 ha si replantarea in integrum a 25 ha .

Au fost inmanate celor prezenti mape din partea D.S. Gorj si brosuri de prezentare a proiectului Life 11NAT/RO/825.

Dupa prezentarea teoretica, a schimbului de informatii teoretice, s-a facut vizita celor 3 parcele silvice  unde au fost plantati puietii de castan , parcele cu stadii diferite de plantare , un an si respectiv 2 parcele in care se lucreaza in prezent la pregatirea terenului prin taierea vegetatiei existente, in special feriga cat si la pregatirea vetrelor in vederea plantarii puietilor de castan.

A fost o perioada optima de plantat cu umiditatea necesara si temperaturi  specifice anotimpului de toamna.

Manager proiect ing.jr Elisabeta JUVELOIU a transmis studentilor indemnul de a accesa fonduri europene in vederea implementarii diferitelor actiuni menite sa asigure biodiversitatii din Romania cat si a fondului forestier mentinerea la nivelul actual si imbunatatirea managementului acesteia. Siguranta ca exista tineri specialisti dornici sa preia nevoile actuale de monitorizare si conservare a capitalului natural al Romaniei.

 

Manager Proiect LIFE 11NAT/RO/825

Ing. Jr. Elisabeta JUVELOIU