Blog

Ziua mediului 2016

5 Iunie 2016 Ziua Mondiala a Mediului, aniversata la Parcul National Defileul Jiului, la un eveniment organizat de Administratia Parcului National Defileul Jiului impreuna cu Garda de Mediu – Comisariatul judetean Gorj.

Invitati au fost absolventii Universitatii Constantin Brancusi din Targu-Jiu sectia Protectia Mediului, jandarmii gorjeni, autoritatile locale etc.

A fost prezentata importanta aniversarii la nivel mondial a “Zilei mediului”.

Ca manager al proiectului LIFE+11NAT/RO/825 , am prezentat obiectivele si asteptarile proiectului aflat in implementare si mai ales implicarea umana in actiuni de protectiv si conservare a biodiversitatii mondiale cat si a biodiversitatii nationale si judetene, avand in vedere faptul ca judetul Gorj are o suprafata de 45% pusa sub regim de protectiv si conservare , datorita capitalului natural foarte valoros al judetului Gorj, cu specii de flora si fauna salbatica valoroase si un peisaj pe masura.

Dialogul care a urmat cu tanara generatie iubitoare de natura creaza speranta ca va exista o buna continuitate ascendenta in masuri de conservare si un monitoring adecvat pentru valorile naturale de care dispuna Romania.